Читај ми!

Пукла водоводна цев код Машинског факултета, обустављен саобраћај, вода однела и асфалт

Код Машинског факултета у Београду дошло је до пуцања, по свему судећи, магистралног водовода. Вода је однела асфалт, испуцала су паркинг места, један аутомобил је и пропао. Саобраћај је обустављен у већем делу Улице краљице Марије, као и у доњем делу Улице Старине Новака. Део Палилуле и Старог града је због тога без воде.

Огромна количина воде излила се јутрос код Машинског факултета у Улици краљице Марије када је пукла магистрална цев. Око 7.30 вода се повукла, а испоставило се да је до квара дошло код стуба јавне расвете.

Директор Водоводне мреже Бранимир Стевић рекао је да су екипе у кратком временском року затвориле воду.

"Тренутно се ради припрема за отклањање дефекта, да се уклони бандера. Када се откопа физички, видећемо природу дефекта и уклонити", рекао је Стевић.

Како јавља репортерка РТС-а с лица места, око 6.40 излила се огромна количина воде која је однела асфалт, а испуцала су и паркинг места.

Саобраћај је у овом делу града обустављен – у Улици краљице Марије од раскрснице са Старине Новака, као и доњи део Улице Старине Новака, од Поштанске штедионице наниже. Трамваји на линијама 2 и 5 до краја дана највероватније неће саобраћати овим делом улице.

Градски менаџер Мирослав Чучковић изјавио је за Танјуг да очекује да ће део општине Палилула који нема воду због пуцања водоводне цеви до краја дана добити воду. 

Хаварија се на сличном месту догодила и 2019. док је још трајало реновирање ове улице.

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је место квара и навео да ће убудуће одговорност сносити надлежно јавно комунално предузеће и извођач радова.

Шапић је навео да је деоница, која обухвата неколико великих саобраћајница од Рузвелтове до Зоолошког врта, реконструисана скоро три године, с пробијањем рока од годину дана.

"Долазимо у ситуацију да већ трећи, четврти пут пуца највећа водоводна цев, јер очигледно није промењена, азбестна је и стара 50, 60 година. Велико је питање шта ће бити у периоду испред нас и да ли ће наставити да пуца и на другим местима", поручио је Шапић и извинио се због пропуста.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво