Читај ми!

Како остати у првих 500 на Шангајској листи

На којој ће се позицији на Шангајској листи наћи Универзитет у Београду, знаће се средином августа. Важан сегмент рада сваког универзитета је његова међународна активност, подсећају професори.

Европску универзитетску Алијансу "Серкл Ју" (Circle U.) чини седам европских универзитета, међу којима је и Универзитет у Београду. Ускоро ће јој се придружити и Универзитет у Бечу и Универзитет у Пизи.

Проф. Иванка Поповић, ректоркa Универзитета у Београду, каже да се интензивно ради на хармонизацији наших прописа и односа, и то је важно за одржавање не само Универзитета у Београду него и у Србији на академској мапи Европе.

Ту су и Еразмус програми размене.

"Они су сада у великим недоумицама да ли ће се прећи на уживо размене или ће се остати на некој онлајн мобилности. Мислим да ћемо на јесен моћи да донесемо одлуку, као што ћемо доносити одлуке о томе како ће се доносити настава у овом јесењем зимском семестру. Мислим да ће се одлука донети у септембру и не може се искључити наставак комбиноване наставе у овим околностима које су ипак неизвесне", рекла је Поповићева.

Професори се надају да ће Универзитет у Београду остати међу првих 500 универзитета на Шангајској листи.

Иванка Поповић је рекла да сви раде да буду на Шангајској листи.

"Неки ће радити више, неки мање. Онај који ради исто као до сада ће неминовно склизнути, јер има оних који ће радити интензивније. Ја се надам да ћемо остати у топ 500, али не могу да будем потпуно сигурна да ће то тако да буде", истакла је она.

А објављени подаци говоре да је Универзитет у Београду, на основу радова својих наставника, истраживача и сарадника, високо оцењен у 12 научних области. Налазе се међу првих петсто.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво