Читај ми!

Још једна победа: Мали Гаврило вечерас путује на лечење у Мађарску

Mали Гаврило, који болује од спиналне мишићне атрофије, вечерас креће на лечење у болници у Мађарској.

За лечење маленог Гаврила било је потребно обезбедити два и по милиона евра. Он болује од спиналне мишићне атрофије тип један и неопходан му је најскупљи лек на свету - золгенсма.

После неколико месеци слања СМС порука, хуманитарних акција, базара, Гаврилови родитељи прикупили су већи део новца, док је преостали износ, који је морао да буде сакупљен до краја маја, обезбедило Министарство здравља.

Гаврилови родитељи објавили су на Инстаграму да дечак вечерас креће пут Мађарске на лечење и захвалили свима који су им помогли током овог периода.

"Хвала ВАМ од срца, драги наши људи. Унели сте нам срећу и наду да може бити боље и да са овим првим кораком, наставимо даље и боримо се за Гаврила. Скупили смо довољно да покријемо генску терапију Золгенсму, анализе пре и после примања Золгенсме, и дозирање стероидима, односно 2.132.000 евра. На самом крају, укључила се држава. Остатак новца од 370.000 €, сносиће Министарство здравља, које ће уплаћивати новац преко предрачуна. Ово је усмено обећање дато породици, са којим се ова акција завршава. Ми у Мађарској отварамо ново поглавље, а ви пратите како напредујемо. Још једном неизмерно ХВАЛА и пуно љубави од нас за ВАС", објавиљено је на профилу За Гаврилову победу.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво