Читај ми!

Положени венци на Споменик Незнаном јунаку на Авали и на гробљу Ослободилаца Београда

Поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, положени венци на гробљу Ослободилаца Београда, као и на Споменик Незнаном јунаку на Авали

Изасланица председника Србије, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, положила је венац на Споменик Незнаном јунаку на Авали. Одајући почаст, министарка Дарија Кисић Тепавчевић је у спомен-књигу написала да је Србија слободна држава којаа је на страни мира.

"Вечна слава и хвала свима који су своје животе дали за слободу Србије. Захваљујући вама, Србија је слободна држава, која јесте и која ће вечно бити на страни мира, разумевања, толеранције и сарадње. Живела Србија!".

Поводом Дана победе, венце су на гробљу Ослободилаца Београда положоли председник Скупштине Ивица Дачић, министарка Дарија Кисић Тепавчевић, представници амбасада пет земаља бившег Совјетског савеза - Русије, Белорусије, Украјине, Азербејџана и Казахстана.

Венце су положили и председник Скупштине Београда Никола Никодијевић, представници Војске Србије и СУБНОР-а.

Положено је и цвеће на споменике Вечне ватре и црвеноармејцу, који се налазе у склопу комплекса Спомен парка на гробљу Ослободилаца Београда.

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла да је Дан победе над фашизмом велики дан за све грађане Србије.

"Наша земља је поднела велике жтве у Другом светском рату, и ми смо данас овде да кажемо велико хвала и изразимо вечно поштовање за све оне који су своје животе дали да бисмо ми живели у слободи и миру. Нека им је вечна слава и хвала", поручила је министарка.

Председник београдског парламента Никодијевић је оценио да је српски народ поносан  на дубоко укорењену антифашистичку традицију у Србији и на све људе који су својим животима бранили слободу, човечанство и људскост у 20. веку. 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин положио је на Новом гробљу венце на споменике првим антифашистичким министрима унутрашњих послова Александру Ранковићу и Слободану Пенезићу Kрцуну. 

Поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату и делегације Министарства одбране и Војске Србије положиле су венце код Споменика ослободиоцима Београда у Другом светском рату и Споменика совјетском војнику на Гробљу ослободилаца Београда у Другом светском рату и код Споменика совјетским ветеранима на Авали. 

Дан победе над фашизмом слави се у знак сећање на 9. мај 1945, када је капитулацијом нацистичке Немачке окончан Други светски рат у Европи.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво