Коначан распоред будућих средњошколаца

У основним школама у Србији објављен је коначан распоред ученика по средњим трогодишњим и четворогодишњим стручним школама и смеровима гимназија.

У понедељак и уторак, 7. и 8. јула, од 8 до 15 сати ученици који су примљени у одређену средњу школу подносе оригинална документа за упис.

Ђаци који не буду распоређени у првом кругу, имаће шансу да конкуришу у средње школе у којима је после првог круга остало слободних места.

Списак слободних места објавиће основне школе 8. јула од 16 часова, а нераспоређени ученици подносе пријаву са жељама за упис дан касније, од 9 до 15 часова.

Коначни распоред ђака по школама биће објављен 11. јула, и они ће се истог дана и уписивати.

У средњу школу ученике могу уписати и родитељи, а за упис су потребни: пријава, оригинално сведочанство о завршеној основној школи, извод из матичне књиге рођених, који може бити старији од шест месеци и лекарско уверење о испуњавању здравствених услова, ако су потребни за образовни профил, дипломе и други докази о посебним достигнућима.

У Министарству просвете подсећају да је упис у прву годину бесплатан, то јест да школама не треба да се плати никаква надокнада.

Упис ученика са посебним способностима за уметност, математику, физику, језике, завршен је почетком јуна.

Ове године је за око 81.000 осмака предвиђено 86.000 места, у гимназије може да се упише око 18.000 ђака, 42.000 места резервисано је за четворогодишње образовне програме, а 21.000 места за трогодишња занимања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво