Читај ми!

Столар Миле упркос епидемији наставља са хуманитарним радом

Милорад Јурковић, познатији као Миле Столар, рекао је за РТС да епидемија коронавируса није ништа променила у вези са хуманитарним акцијама и да може рећи да су и много више ствари урадили. Казао је да је јако тешко одлучити коме да помогне, али да се труди да свима изађе у сусрет.

Милорад Јурковић, познатији као Миле Столар, навео је да се током епидемије коронавируса ништа није променило у вези са његовим хуманитарним радом.

"Све је остало исто. Чак могу рећи да смо много и више ствари урадили, самим тим што нас је корона потерала да мало боље и више размишљамо о свему. Никаквих промена нема. И даље радимо, и даље идемо својом пругом. Не скрећемо са шина и нећемо стати", рекао је Милорад Јурковић током гостовања у Јутарњем програму РТС-а.

Додао је да су он и људи који му помажу у хуманитарном раду успели да ураде све што су замислили и да су током епидемије нашли начин да дођу до оних којима је потребна помоћ.

"Јако је тешко одлучити се коме се прво окренути и коме помоћи, али гледамо да свима изађемо у сусрет и гледамо да све то решимо. Сад, у које догледно време можемо да стигнемо свуда - ја кажем, немам довољно велике руке да их толико раширим да одједном све могу да урадим, али колико је у мојој могућности толико урадим", навео је Миле Столар.

У изради столица за бебе које поклањају помаже му и син Стефан, а тренутно помажу двојици браће из Сремских Карловаца којима су обезбедили огрев и треба да им направе кухињу

"Кад кажемо помоћ, не мислим само ја и мој син. Сви људи са Фејсбук странице су укључени у то и сви заједно идемо истим путем", навео је Миле и додао да његову страницу на Фејсбуку прати преко 110 хиљада људи.

Милорад Јурковић је навео да му је фасцинантно што се све више младих укључује у хуманитарне акције и да би сви требало да кренемо сами од себе, да сами себе поправимо.

Навео је да свако може да помогне и позвао све да погледају око себе.

"Свако у свом селу сигурно има некога коме је потребна помоћ. Не мора да се јавља мени, али свако може да учини нешто. Ја се дивим људима који имају 200 динара у новчанику и тих 200 динара изваде и поклоне за малу Лану, за Софију, за Оливера...", навео је Милорад Јурковић.

Миле Столар је истакао да би људима који су спремни да издвоје последњи динар за помоћ другима требало подићи споменик у центру Београда.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво