Мала Нађа из Ниша добила нови дом

Шестогодишња Нађа Младеновић из Ниша, која је живела са баком и деком у кући без основних услова, ван града, и пешачила пет киломтара до школе, преселила се у нови стан купљен на њено име средствима из донација.

Уместо у недовршеној кући без купатила, пуној влаге, међу њивама и воћњацима, Нађа сада живи у новом стану близу школе и привикава се на боље услове.

"Уђем у купатило, пустим врућу воду, окупам се, оперем зубе. Имам свој радни сто. Не недостаје ми ништа. Имам све", каже Нађа.

Судбина мале Нађе, чешће болесне него здраве, о којој брину бака и дека, подигла је на ноге не само Ниш, већ читаву Србију. Тако је за кратко време сакупљено више од 40.000 евра - довољно за нови стан на име девојчице.

"Да се захвалим целој Србији, српском народу, мојим пензионерима, деци од 17 година која су долазила код нас у кућу и доносила новац и поклоне. Сад имам све. Апсолутно све. А и она је много срећнија", каже бака Славица Младеновић.

Уз помоћ појединаца и фирми, стан је и опремљен. Отац, који се раније одрекао старатељства, поново је присутан у Нађином животу, а у збрињавању ове породице учествују и институције.

"Определили смо средства за адаптирање кућице у којој је мала Нађа живела, и оно што је најбоље за Нађу је да Центар за социјални рад прати породицу и да она живи сада у једној породичној атмосфери", каже Тијана Ђовђевић Илић из Градске већнице.

Младеновићи нису никада тражили помоћ, па се о условима у којима живе сазнало када је Нађа кренула у предшколско, а васпитачица и школа покренуле акцију помоћи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи