Станови за избеглице из БиХ и Хрватске

У Бајиној Башти уручени су кључеви 20 станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске с пребивалиштем на територији те општине.

Укупна вредност грађевинских радова износи 363.426,78 евра, а средства су обезбеђена из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, чији је највећи донатор Европска унија, док је Општина Бајина Башта обезбедила грађевинско земљиште и пратећу инфраструктуру.

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић захвалио је на стрпљењу корисницима који више од две деценије чекају на свој кров над главом, и подсетио да је до сад више од 4.000 породица добило стамбено решење кроз Регионални стамбени програм.

Комесар за избеглице и имиграцију Владимир Цуцић пожелео је корисницима да дуго и срећно живе у новим домовима.

Представник Делегације ЕУ у Србији Енрико Винсентин је истакао да ће Европска унија и даље подржавати РСП са циљем да сва планирана стамбена решења буду додељена.

Предаји кључева приустовали су и Радомир Филиповић, председник Општине Бајина Башта, Александра Ђорђевић, представница УНХЦР-а, Драган Катуца, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд, као и представници других државних и међународних институција и организација и корисници.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, САД, Немачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво