Дечак на кога је пала метална капија ван животне опасности

Шестогодишњи дечак Б. В. на кога је јуче пала ограда у дворишту Основне школе "Душко Радовић" на Клиси, стабилног је здравственог стања и ван животне опасности. Родитељи ђака: Капија нема граничник, утврдити техничку исправност.

Ученик првог разреда Основне школе "Душко Радовић" у новосадском насељу Клиса јуче је задобио тешке телесне повреде опасне по живот када је на њега пала метална капија. Након операције, пребачен је на Одељење интензивне неге Дечје болнице.

Према речима директорке школе Славољупке Михајловић, инцидент се догодио након што су дечаку Б. В. завршени часови.

"После часова, он и још неколико ученика гурало се у близини ограде, након чега је она пала и повредила дечака", навела је директорка.

Михајловићева је рекла је да је обишла ђака те школе у Дечјој болници.

"Он је стабилно и ван животне опасности. У школи је данас просветна инспекција, која утврђује околности и чињенице у вези са јучерашњим инцидентом. Оно што могу рећи, јесте да је школа јуче, након инцидента, урадила све по прописима, обавестила родитеље, надлежне органе, а стално сам на вези са болницом, где дечак лежи", навела је Михајловићева.

Ванредни инспекцијски надзор

Градска управа за образовање јуче је наложила ванредан инспекцијски надзор, односно преглед свих основних и средњих школа у Новом Саду.

Члан Градског већа за образовање Владимир Јелић рекао је да ће он лично захтевати да се утврди у каквом је стању мобилијар у свим школама.

Такође, како је нагласио, инсистираће се и на утврђивању одговорности школе на Клиси и директорке, а у вези са конкретним инцидентом који се јуче догодио.

Родитељи ђака који иду у Основну школу "Душко Радовић" на Клиси, кажу да је јучерашњи инцидент само последњи у низу, "те да та школа има прегршт нагомиланих проблема од раније, а један од њих је процес сегрегације, који се не спроводи на прави начин".

С друге стране, директорка Михајловић каже да су то "све дезинформације, односно да нису добро пренете", али није била у могућности да прецизније објасни ове наводе, јер је била са инспекторима у школи.

Родитељи, који нису желели да говоре именом и презименом, кажу и да су јуче, након инцидента, установили да капија, која је пала на дечака, нема граничник.

Истичу да би и то требало испитати и установити да ли је то био узрок пада ограде. Неопходно је, кажу, утврдити техничку исправност ограде, као и то ко је потписао техничку исправност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво