Нова дечја клиника у Делиградској улици, почетак радова следећег пролећа

Нова дечја клиника за најмлађе биће изграђена у Делиградској улици, најавио је градоначелник Београда Зоран Радојичић на Светском дану деце. Изградња ће почети на пролеће 2020. године

Закључком Владе Србије одређена је локација за Тиршову 2 на крају Делиградске улице, што значи да је све ближа реализација целокупног пројекта нове дечје клинике.

Радојичић је казао да ће нова болница бити врло савремена, с обзиром на то да ће бити изграђена по угледу на најсавременије болнице у Европи.

Болница ће имати више од 30.000 квадрата, собе ће бити једнокреветне и двокреветне, а најновија опрема ће задовољити најсавременије стандарде, док ће у подземној гаражи бити места за шестсто аутомобила.

Градоначелник је навео и да је локација одређена тако да "људи који живе са ове стране реке имају врхунску дечју клинику", али и зато што ће и болница баш на том месту имати директан излаз на ауто-пут у два смера.

"Из центра града пацијенти ће имати приступ из правца Делиградске улице. У близини је и Гинеколошко-акушерска клиника, тако да деца која се роде са најтежим компликацијама могу одмах да се лече или оперишу на новој клиници", објаснио је Радојичић.

Тиршова 2 је тренутно у фази израде урбанистичког пројекта, а завршава се истовремено физибилити студија.

Клиника ће се градити у четири фазе: прва је рушење постојећег објекта, друга изградња саобраћајнице, трећа припремни радови, а четврта фаза је градња, наводи се у саопштењу Секретаријата за информисање Града Београда.

Градоначелник је додао и да ће планирано рушење постојећег објекта на локацији будуће клинике започети током зиме када почињу припремне активности на терену за саму изградњу, а изградња ће почети на пролеће 2020. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар