У следећој години више пара за лечење ретких болести

Због повећања буџета за ретке болести за наредну годину на две милијарде и четиристо милиона динара, биће обезбеђено лечење већег броја пацијената.

"Планирамо повећање не само броја пацијената који се већ лече о трошку државе већ и увођење нових ретких болести", каже за РТС Сања Радојевић, вршилац дужности директора Републичког фонда за здравствено осигурање. 

Такође, планирана су и средства за медицинска техничка помагала која су неопходна пацијентима који болују од ретких болести.  

Она је напоменула да је терапија за ретке болести најскупља терапија која постоји на свету.

"За једног пацијента који је оболео од ретке болести, годишња терапија кошта од 200.000 до 500.000 евра", рекла је Сања Радојевић Шкодрић.

Изнела је податак да је 2012. године била обезбеђена терапија за осам пацијената оболелих од ретких болести, а 2019 за чак 200 пацијената.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво