Радијатори ће данас ипак бити топли

Од 10 часова радијатори у Београду биће топли, а станови ће грејање имати током целог дана. У "Београдским електранама" кажу да су се на тај потез одлучили због промене временске прогнозе.

Ивана Калања из "Београдских електрана" рекла је за РТС да је јутрос донета одлука да се станови греју јер то захтевају временски услови.

"Јучерашња прогноза је показивала да ће тек увече можда бити потребно грејање, али прогноза се променила за неколико степени и било је потребно да се крене са укључењем постројења", рекла је Ивана Калања.

Данас ће се станови грејати цео дан, као и сутра ујутру. Одлука о томе д али ће се наставити са грејањем зависиће од временских прилика.

Испорука топлотне енергије у грејном дану не врши се уопште када температуре спољашњег ваздуха више од 15 степени Целзијуса трају дуже од 10 сати и када је у времену између 6 и 9 часова температура спољашњег ваздуха виша од 12 степени Целзијуса, објаснио је јуче вршилац дужности директора "Београдских електрана" Раде Баста.

"Београдске електране" због тога нису испоручивале топлотну енергију претходна два дана.

Када је у питању наплата топлотне енергије, подсећамо, не постоји ниједан правни основ да се цене грејања за потрошаче који плаћају по паушалном начину, према загреваној површини, коригују на основу тога да ли је неколико дана било топло, навео је Баста у саопштењу које је пренео Беоинфо.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 06. нов 2019, 12:30) - anonymous [нерегистровани]

А умањење рачуна?

Није рекла за колико процената ће рачун за грејање бити мањи пошто су, доношењем некаквих правила, поистоветили јул и новембар.