"Иљушин" слетео на аеродром у Нишу

Руски авион "иљушин 76", који је најављен као помоћ у гашењу пожара на југоистоку Србије, слетео је на нишки аеродром, јавља дописник РТС-а. Летелица ће сутра извршити извиђање и дејствоваће на жариштима која су недоступна снагама које пожар гасе са земље.

Авион-танкер "иљушин 76" Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и уклањање последица елементарних непогода Руске Федерације интервенисаће на најкритичнијим тачкама на Старој планини.

Руска летелица, носивости 42 тоне воде и са посадом од 12 чланова, која поседује високософистицирану опрему и техничке карактеристике за реаговање на неприступачним пределима и планинским гребенима, сутра ће извршити извиђање и дејствоваће на жариштима која су недоступна снагама које гасе пожаре са земље.

Током данашњег дана, на Старој планини на догашивању, праћењу опожарене површине, која има фронт велике дужине, ради ликвидације пожара, ангажовано је 46 ватрогасаца-спасилаца Сектора за ванредне ситуације, 15 возила, четири летелице Хеликоптерске јединице МУП-а са 14 чланова посаде и једним припадником Сектора за ванредне ситуације.

Такође, анагажована су и четири "дромадера" ЈАТ пољопривредне авијације, 30 припадника Жандармерије и осам радника шумских газдинстава.

Због пожара који је захватио Стару планину и у складу са најављеном временском прогнозом, Влада Србије затражила је помоћ од Владе Руске Федерације за гашење пожара авионом-танкером "иљушин 76".

Пожари у Пчињском округу су локализовани, тако да се сада само дежура на местима где су била жаришта. Ватрогасци и војска су у Трговишту и Босилеграду.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво