Како је изгледало допремање С-400 у Србију

Руска "ТВ Звезда" објавила је снимак доласка система С-400 и "панцир" у Србију где ће учествовати на вежби "Словенски штит 2019". Системи су допремљени великим руским транспортним авионом.

У саопштењу руског министарства одбране се наводи да ће, у оквиру заједничке вежбе, системи С-400 и "панцир" бити допремљен на територију Србије, на аеродром у Батајници.

"Током вежбе, руске и српске ПВО јединице ће заједнички извршити задатке извиђања, праћења, класификације и уништења читавог спектра мета у ваздуху", наведено је у саопштењу. 

Претходно је Министарство одбране Србије саопштило да се заједничка тактичка вежба ракетних јединица ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације "Словенски штит 2019" одржава на територији Републике Србије и да ће у њој учествовати српски и руски системи.

Систем С-400 "тријумф" је противавионски и противракетни систем који је први пут ушао у оперативну употребу оружаних снага Руске Федерације у 2007. години.

Овај систем користи четири ракете на својој лансирној рампи односно четири ракете различитог домета. Има могућност детектовања стелт летелица на даљини од око 150 километара. Његов радар омогућава праћење и осматрање на даљини од чак 570 км.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво