Москва послала С-400" и "панцир" на вежбе у Србији

Заједничка тактичка вежба ракетних јединица ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације "Словенски штит 2019" одржава се на територији Републике Србије, саопштило Министарство одрбане. "РИА Новости" јавља да је Русија послала у Србију на вежбу системе С-400 и "панцир".

Вежба "Словенски штит" ће се реализовати у рејону аеродрома "Пуковник-пилот Миленко Павловић" на Батајници и на полигону "Пасуљанске ливаде", уз ангажовање и осталих јединица из састава Ратног ваздухопловства и протвваздухопловне одбране Војске Србије, саопштило је Министарство одрбане.

Како је наведено, циљ вежбе је образовање и употреба заједничке групације ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације у противваздухопловној одбрани територије и снага војске од извиђања и дејства непријатеља из ваздушног простора, као и обучавање и увежбавање команди и јединица за припрему и извођење операције ПВО.

Руководилац вежбе је командант 250. ракетне бригаде за прoтивваздухопловна дејства РВ и ПВО бригадни генерал Тиосав Јанковић.

Осим ракетних система ПВО који су у саставу Војске Србије, на вежби ће бити коришћени и ракeтни системи ПВО из састава Ваздушно-космичких снага Руске Федерације, наведено је у сопштењу Министарства одбране, без прцизирања о којим се системима ради.

У међувремену је агенција РИА Новости, која се позвала на Министарство одбране Русије, јавила да за потребе вежбе, из Русије у Србију стиже ракетни систем С-400. Наводи се да је Русија такође послала батерију ракетног система "панцир". 

Истиче се да ће то бити први пут да тај систем учествује на вежби у иностранству.

Како РТС сазнаје, С-400 је допремљен великим транспортним авионом "ан-124 руслан", руских ваздушно-космичких снага.

Прва фаза вежбе "Словенски штит" је почела у септембру у Астраханској области у Русији. тада су припадници српске војске имали прилику да виде систем С-400.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво