Особе са инвалидитетом: Укидање "CarGo" превоза неприхватљиво

Представници више различитих удружења особа са инвалидитетом окупили су се испред Владе Србије у знак подршке Удружењу грађана "CarGo". Поручили су да је захтев за укидање "CarGo", превоза неприхватљив. То би, како кажу, значило да они не могу да дођу до болница, школа као и да свакодневно функционишу.

Представнице ових организација рекле су да се противе захтевима таксиста да се одузимају  "CarGo" комбији за особе са инвалидитетом и апеловале на државу да се зауставе напади на то удружење, и даља блокада Београда.

Представница Националне организације особа са иналидитетом Србије и Савеза за церебралну и дечију парализу Србије Љубинка Боризоски истакла је да су им "CarGo" возила за особе са инвалидитетом умногоме олакшала живот и додала да су без тих возила особе са инвалидитетом осуђене на повратак у прошлост.

Ива Игњатовић из Удружења оболелих од спиналне мишићне атрофије Србија наводи да би за особе за са инвалидитетом укидање "CarGo-а" значило укидање бесплатног одласка до болница и назад на примање терапије од животног значаја.

"Многобројној деци би се укинули одласци до школе и назад, свакодневно достојанствено излажење у град на које имамо право као и сви грађани Србије", објашњава Игњатовићева.

Председник "CarGo-а", рекао је да ће у наредном периоду бити обезбеђено још пет комбија за превоз особа са инвалидитетом, као и да је предата документација за оснивање " CarGo", фондације. 

Таксисти су и данас блокирали Београд из шест праваца. Блокада града је почела у 14 часова и по најавама, трајаће до 17 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво