Девојчице шамарале вршњакињу у дворишту школе у Барајеву

Случај вршњачког насиља забележен је у дворишту основне школе у Барајеву, где су две ученице тукле и шамарале своју вршњакињу, потврђено је РТС-у у тој школи. Школа је покренула дисциплински поступак.

На видео-снимку који се појавио на друштвеним мрежама види се како једна од ученица средње школе у Барајеву удара жртву по глави и прети јој да ће "проћи триста пута горе" ако све исприча њеној мајци.

Друга девојчица прилази жртви и наређује јој да спусти руке, а затим почиње да јој удара шамаре, док остала деца добацују псовке.

Две девојчице (15) снимљене су како у дворишту школе у Барајеву туку и иживљавају се над својом вршњакињом, ударајући јој наизменично шамаре.

За све то време друга деца се смеју, па чак и насилнице саме показују осмехе.

Како преносе медији, жртва и једна од насилних девојчица су ученице првог разреда средње школе у Барајеву, док је друга девојчица ученица средње школе са Звездаре.

Директор школе: Ученице насилне под утицајем ријалитија

Средња школа у Барајеву покренула је дисциплински поступак против ученице те школе која је била насилна према својој вршњакињи, рекао је директор те установе Добривоје Јелић и додао да ће полиција поднети пријаву за насилничко понашање.

Напоменуо је да ће о томе да ли ће ученица бити искључена из школе коначну одлуку донети наставничко веће.

"Све оно што виде у ријалити програмима, оне то репродукују. У случај је умешана и ученица друге школе која се дошла са Вождовца да се бије", навео је директор.

Како каже, разговарао је са родитељима обе ученице, а девојчица која је била жртва насиља у понедељак ће кренути у школу.

По налогу Тужиластва за малолетнике, полиција ће поднети пријаве против малолетница од којих је једна стара 14, а друга 15 година, сазнаје РТС. 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво