Дулић: Oчистимо Србију

Министар за животну средину Оливер Дулић изјавио је да Србија има огромне количине опасног отпада за чије уништавање ће ове године бити пронађена одговарајућа локација и најавио да ће у марту почети велика акција "Очистимо Србију".

Дулић је рекао да је Европска унија обезбедила Србији 14 милиона евра за изградњу постројења за уништавање опасног отпада, који се због недостатка опреме сада извози по скупим ценама.

Дулић је казао да ћемо тај новац добити чим будемо пронашли адекватну локацију за постројење( до 20 хектара), на којој ће годишње моћи да се обради, неутрализује или ускладишти 43.000 тона отпада.

Министарства за животну средину и одбрану обавезана су да пронађу место за постројење, које ће испуњавати највише стандарде и биће слично оним у Европи, рекао је он и додао да ће већ почетком године бити "дефинисана локација".

Као приоритет "свог" министарства, Дулић је најавио акцију "Очистимо Србију", која ће почети у марту и у сарадњи с локалним самоуправама, невладиним организацијама, грађанима и манифестацијама као што су "Егзит" и Сабор трубача у Гучи.

Он је рекао да је циљ акције, која ће трајати до краја године, чишћење дивљих депонија, корита река, фабрика и дворишта, као и подизање капацитета еко-индустрије (рециклаже).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво