Српска породица из Грачанице добија нови дом

Породица Велић добиће ускоро нову кућу у Грачаници, коју заједничким средствима граде Општина Грачаница и Министарство за заједнице и повратак привремених приштинских институција. У присуству делегације Српске листе, положен је камен темељац.

Четворочлана породица Зорана Велића у Грачаници имаће за месец дана нови дом, а помоћ ће бити обезбеђена и социјално угрженој породици Васић, најавили су представници Српске листе приликом посете општини Грачаница.

"Почетак изградње нове куће за нас значи опстанак на Косову. Не планирамо да одемо, већ да овде живимо и радимо, као и наша деца", истиче Славица Велић из Грачанице.

За породицу Велић проблем остају ниска примања и незапосленост двоје деце.

Са истим проблемима се суочава и породица Васић. И њој ће бити пружена помоћ.

У општини Грачаница кажу да им је збрињавање социјално угрожених породица један од приоритета.

"Ми смо прошле године изградили 11 кућа заједно са Министарством за повратак. Овде године је у плану још 16 кућа и нећемо на томе стати", каже председник Општине Грачаница Срђан Поповић.

Представници Српске листе посетли су општину Грачаница и најавили посете социјално угроженим породицама и у другим српским срединама на Косову и Метохији у наредних месец дана.

"Веома брзо ће бити укинута забрана запошљавања и имаћемо нова радна места. Очекујте да ћемо моћи да упослимо наше малде људе, а то за њих значи опстанак на овим просторима", наглашава председник Српске листе Горан Ракић.

Представници Српске листе су преко Мионистартсва за повратак обезбедили буџет за пружање помоћи 120 породица у више српских средина на Косову и Метохији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи