За бољи живот младих 66 пројеката вредних 143 милиона динара

На Међународни дан младих, ресорни министар Вања Удовичић потписао је уговоре са представницима локалних самоуправа и удружењима, за реализацију 66 пројеката, вредних око 143 милиона динара којима ће бити обухваћено више од 38.000 младих

"Када причамо о омладинској политици мени је важно да о њој не причамо само данас на Дан младих. Желим да честитам Међународни дан младих свим младима и свима онима који се баве питањем бољег положаја младих у нашој земљи", рекао је Удовичић после потписивања уговора.

Он се захвалио свим партнерима на помоћи да у претходних пет година буду бољи резултате, пре свега положају младих у Србији.

"Првенствено мислим на наше и међународне партнере, али и организације које се баве омладинском политиком, локалним самоуправама и свим младим који волонтирају. Исто тако и свима онима који свакодневно преузимају одговорност да дају додатну вредност на локалу и да омогуће квалитетније и боље спровођење времена младих", рекао је између осталог Удовичић. 

Кроз пројекте ће проћи преко 38.000 младих. Преко 8.7000 младих ће проћи кроз неке видове обуке када је реч о запошљавању.

"Жеља нам је да стојимо иза тога и да минимум 10 одсто тих младих добију стално запослење као кроз пројекат Зрењанина, где су се млади људи запослили и остали у својим локалним самоуправама. Тако су засновали своје породице и на тај начин су послали јасну поруку својим вршњацима", рекао је министар омладине и спорта.

Удовичић је истакао да су помаци у омладинској политици у претходних пет година направљењи већи број стипендија и већа средста давања кроз Фонд за младе таленте, али и кроз конкретније праћење и реализацију пројеката.

Фонд за младе таленте на годишњем нивоу подржи преко 3.400 најбољих средњошколаца и студената.

Кроз остале пројекте, усмерене ка реализацији циљева Националне стратегије за младе, скоро 10.000 ће бити укључено у активности које промовишу здраве и безбедне стилове живота и квалитетно проводење слободног времена. У циљу подстицања волонтеризма и активног учешћа младих у друштву, у програму Млади су закон учествоваће преко 1.400 волонтера који ће поклонити око 50.000 волонтерских сати у унапредење 150 локалних заједница у Србији.

У предходном периоду преко Фонда је додељено скоро 28.000 награда и стипендија у укупном износу од преко 7,5 милијарди динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се