Хоћете да изградите каријеру? Они вам могу помоћи

Када постанете студент Универзитета у Београду, можете да користите услуге и програме Центра за развој каријере. Један од курсева ”Вештине управљања каријером" до сада је похађало 500 студената. Кажу да су кроз анкете открили оно чиме би заиста желели да се баве и да су разбили трему приликом самосталног представљања послодавцу.

Курс је овог семестра реализован у онлајн форми и трајао је пет недеља. Студенти су се бавили темама као што су каријера и запослење, истраживање сопствених потенцијала, планирање каријере и постављање циљева, доношење одлука, активно тражење посла, писање радне биографије и мотивационог писма и интервју за посао.

"Овај курс је први курс оваквог типа који сам похађала. Била сам у почетку мало скептична како ћу то са испитним роком уклопити, али курс је тако конципиран да имате времена да све постигнете", наводи студенткиња ЕТФ-а Јована Несторовић.

Међу онима који су више пута походили радионице је Јована Сташић, докторанд Стоматолошког факултета.

"Курс је одличан, повољан из разлога што је онлајн, значи може да се ради од куће у неком слободном временском интервалу", рекла је Сташићева.

Ана Јанковић Баровић из Центра за развој каријере указује да је циљ курса да се студенти обуче у најзначајнијим вештинама које су им потребне како би доносили добре каријерне одлуке.

Упоредо са овима организован је и програм посвећен љдуским ресурсима.

"Хтели смо да одговоримо на потребе студената да сазнају више о ејч-ару, као да тамо развију каријеру, које све уопште позиције у оквиру тог сектора постоје", наводи Јована Пипер из тог Центра.

Центар за развој каријере организује програме подршке бруцошима, за средњошколце при упису на факултете, а у припреми су и програми за младе истраживаче.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво