Апел грађанима да искористе заказане термине за документа

Влада Србије апелује на грађане који су заказали термин за издавање личних докумената путем Портала еУправа у некој од управа полиције, да тај термин и искористе или га на време замене за други како би сви добили прилику да лако и брзо дођу до термина за издавање докумената.

У саопштењу Канцеларије за информационе технологије и електронску управу наводи се да је Управа за управне послове у протеклом периоду примила више жалби грађана да су сви понуђени термини на Порталу еУправа који се односе на заказивање термина за издавање личних докумената заузети и да нису у могућности да закажу термин у року од 14 дана.

"Због тога је Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Канцеларијом за ИТ и еУправу омогућила грађанима да од 4. марта 2019. године могу да закажу термин за подношење захтева за лична документа, путем Портала еУправе за наредних 60 календарских дана, уместо дотадашњих 14", наводи се у апелу владине Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Анализом заказаних термина за издавање личних докумената, Управа за управне послове је утврдила да одређени број грађана, посебно у великим градовима у Србији, не користи своје заказане термине а при томе их не откаже на време на истом порталу.

Тиме онемогућавају остале грађане да закажу термине на које би дошли да поднесу захтев за издавање личних докумената, указују у Канцеларији за ИТ.

Додају да је само у претходних седам дана у полицијској станици Нови Београд било 371 заказан термина преко Портала еУправа, а није искоришћено 136. 

Нису сви термини били искоришћени ни у другим местима, па у Новом Саду од 246 заказаних, 115 термина није искоришћено, док је у Крагујевцу било заказано 245 термина, од којих 20 није искоришћено.

У  Панчеву седам термина који нису искоришћени од заказаних 39, док у Нишу од заказаних 430 термина 29 није искоришћено. 

Из тог разлога из Канцеларије за ИТ апелују на кориснике да, због великог броја грађана који у овом периоду мењају лична документа – или искористе термин који су заказали, или да га на време откажу или помере за други, како би сви добили прилику да на лак и брз начин букирајутермин за издавање докумената. 

Иначе, услугу "Заказивање термина за подношење захтева за личну карту или пасош", МУП је објавио на Порталу еУправа 2011. године, а од тада је, преко портала, ту услугу искористило 1.173.984 грађана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво