Унука српске хероине: Од Милунке Савић можемо да научимо шта значе храброст и патриотизам

Драгица Николић, унука брата Милунке Савић уместо којег је она отишла у рат, каже за РТС да јој је француски председник Емануел Макрон рекао да је доста тога прочитао о Милунки, али да би волео још више да сазна. Истакла је да од Милунке сви можемо да научимо шта значи храброст и патриотизам.

Навела је да је Милунка Савић јако волела Србију и да је била везана за српски народ.

"Осећала је потребу да помогне људима који живе овде. Она није хтела да се склони па да живи слободно и да буде почаствована и да има привилегије, она је хтела да остане у својој земљи да би могла да помогне другима", додала је Николићева.

Указала је да је Милунка Савић имала једну биолошку ћерку, три усвојене и да је одшколовала најмање тридесеторо деце.

"Била је јако пријатна жена, била је строга али врло правична", нагласила је Николићева.

Закључила је да од Милунке Савић сви можемо да научимо шта значе храброст и патриотизам.

"Патриотизам је оно је она могла да покаже сваком, баш из тог разлога што није отишла у Француску, што није остала тамо да има добре услове за живот. То је једна од највећих њених карактеристика – остала је у својој вољеној земљи, никада је није напустила и много је тога учинила за своју земљу", истакла је Николићева.

Председник Александар Вучић и француски председник Емануел Макрон положили су цвеће на гроб Милунке Савић у Алеји великана.  

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 16. јул 2019, 11:47) - Воронцов [нерегистровани]

Некада су људи попут Милунке веровали у своју отаджбину и волели је неизмерно

Јер, како би се толико жртвовали у Првом светском рату да је нису волели?Најгоре је стање када се велики број припадника једног народа разочара у своју отаџбину и изгуби наду.