Благојевић: За обнову домова од 120.000 до 600.000 динара

Директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић каже да ће грађани за обнову својих домова, који су оштећени у поплавама, добијати између 120.000 и 600.000 динара, у зависности од степена штете.

Благојевић је рекао да ће после поплава, у којима је, према грубим проценама, причињена штета од 25 милиона евра, приоритет бити обнова домова, док ће поправке мостови и путева причекати извештаје са проценама које треба да доставе локалне самоуправе, преносе Вечерње новости.

Додао је да ће Канцеларија за јавна улагања у четвртак пред Владу изаћи са Програмом обнове објеката због поплава, након чега може да крене исплата помоћи грађанима.

"Грађани су позвани да пријаве штету, а општине већ раде и процењују у ком степену су објекти оштећени. Имамо пет категорија - од најмање за коју је предвиђена помоћ од 120.000 динара, до највеће штете за коју се планира износ од 600.000 динара", рекао је Благојевић.

Истакао је да прве прве процене показују да је у последњим поплавама оштећено око 1.000 кућа.

"Када општине издају решења, Канцеларија ће уплатити средства директно на рачун корисника", објаснио је Благојевић.

Како је навео, од 22 општине, у којима је проглашено стање елементарне непогоде, најугроженије су Краљево и Гуча, јер је поплава направила штету на целој њиховој територији.

"У Краљеву су поплаве оштетиле 460 стамбених објеката, а у Гучи око 250. Грађани немају разлога за бригу, средства су обезбеђена", поручио је Благојевић.

Вечерње новости додају да је, поред око 1.000 кућа, у поплавама оштећено око стотинак мостова и неколико стотина километара путева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво