Продаја "НИН"-а

"Новости" и "Рингијер Србија", у чијем власништву је дневник "Блиц", доставиле су понуде за куповину 70 одсто друштвеног капитала "НИН"-а.

Понуде за куповину 70 одсто друштвеног капитала београдског недељника "НИН" доставиле су компаније "Новости" и "Рингијер Србија", у чијем власништву је дневник Блиц, потврдила је Агенција за приватизацију.

У саопштењу се наводи да је 25. децембра одржана прва седница тендерске комисије, на којој је констатовано да су једино те две компаније откупиле тендерску документацију и у предвиђеном року, до 19. децембра, доставиле понуде.

У наредном периоду Агенција за приватизацију и саветник ће извршити анализу квалификационе и додатне документације, након чега ће се приступити отварању понуда.

Тендер за продају 61,48 одсто укупног капитала Друштва за новинско-издавачку делатност "НИН" из Београда, објављен је 30. октобра ове године.

Право учешћа на тендеру имале су компаније које се баве издавањем новина или часописа и чији је прошлогодишњи приход био најмање 30 милиона евра.

Рок за подношење захтева за откуп тендерске документације био је 28. новембар, а понуде су могле да се доставе уз гаранцију од 200.000 евра.

Недељне информативне новине 

У укупном капиталу "НИН"-а, 87 одсто је друштвени капитал, 10 одсто је удео предузећа Политика, док је три одсто власништво запослених.

Најважнија делатност "НИН"-а је издавање недељника чији је укупан прошлогодишњи тираж био 1,1 милион примерака.

Предузеће је прошле године имало промет од 1,5 милиона евра и профит од 12.000 евра.

Тренутно "НИН" има 36 запослених, а у његовом власништву је пословни простор од око 430 квадрата.

Аукцијска продаја тог предузећа била је заказазна за септембар прошле године, по почетној цени од 13,2 милиона динара, али је Агенција променила начин приватизације предузећа и отказала аукцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво