Нови програми за бруцоше на ЕTФ-у и Машинском факултету

Према предложеним квотама – Универзитет у Београду, на основним студијама могао би да школује више од 15.000 бруцоша, готово 10.000 на буџету. На седници Сената усвојени су нови и иновирани програми Електротехничког и Машинског факултета. Колико ће се бруцоша о трошку државе школовати на свим државним унивезитетима, Влада Србије требало би да одлучи наредне недеље.

Због ограничених просторних капацитета ЕТФ нема могућност да повећа квоте, али је иновиран програм на сва три нивоа студија и на српском и на енглеском језику. Најпопуларнији програм софтверско инжењерство, постоји 15 година.

"Он је напредовао од почетних 40 студената до сада 180 студената који су препознати по високом квалитету и који представљају основ наших великих компанија, и изузетно смо цењени у свету", рекао је Мило Томашевић, професор Електротехничког факултета.

Нови програм и на Машинском факултету – информационе технологије у машинству.

"Циљ нам је био да класичном машинском инжењерству дамо једну логистичку подршку кроз врхунски организоване студије информационих технологија, али које су у функцији машинског инжењерства", истакао је Радивоје Митровић декан Машинског факултета.

Ректорка Универзитета Иванка Поповић нагласила је да ће бити мање бруцоша, јер, како каже, наша демографска слика није нарочито добра.

"Број места је сличан. Имамо нешто повећања у области ИТ-а и неких нових студијских програма. Ја верујем да ће студенти искористити прилике које им се отварају и наравно, конкуренција је веома оштра за најпопуларније факултете", закључила је ректорка Универзитета.

Први уписни рок траје од 19. јуна до 12. јула.

број коментара 0 Пошаљи коментар