Градња станова за припаднике служби безбедности

У Краљеву и Крагујевцу положен је камен темељац за изградњу станова за припаднике снага безбедности. Камен темељац у насељу Рибница код Краљева положила је премијерка Ана Брнабић, а у Крагујевцу министар одбране Александар Вулин.

Премијерка је у насељу Рибница код Краљева положила камен темељац за изградњу 200 станова за припаднике служби безбедности. На локацији Воћареве ливаде, у непосредној близини касарне у Рибници, биће изграђене две стамбене зграде од по 100 станова.

Брнабићева је подсетила на то да је заједно са председником Републике Александром Вучићем у фебруару поставила камен темељац за станове за припаднике служби безбедности у Нишу и Врању, док данас започиње градња станова у Краљеву и Крагујевцу.

Најавила је да ће 25. априла бити објављен тендер за извођача радова у Сремској Митровици и Новом Саду, саопштила је Влада Србије.

"На крају остаје да у првој фази кренемо са Београдом и онда смо испунили обећање које смо дали, односно да крећемо у велики пројекат изградње станова за службе безбедности", додала је Брнабићева.

Према њеним речима, у првој фази биће изграђено укупно 8.022 стана.

"Посебно ми је драго да на овај начин можемо да кажемо хвала свим припадницима служби безбедности у Републици Србији и у оквиру Министарства унутрашњих послова, Војске Србије, Безбедносно-информативне агенције и Министарства правде. Ово је најбољи начин да се одужимо за сву жртву, не само њихову, већ и њихових породица", истакла је премијерка.

Овај пројекат ћемо наставити онако како смо и обећали, односно проширићемо другу фазу на додатне градове широм Србије, поручила је Брнабићева и напоменула да је инвестиција у Краљеву вредна 6,5 милиона евра.

Министар Александар Вулин је, полажући камен темељац у Крагујевцу, истакао да човек који је сигуран, стабилан, задовољан и чија је породица збринута, даће све од себе и чуваће своју земљу, саопштило је Министарство одбране.

Нагласио је да је градња станова показатељ да држава цени своје припаднике безбедности и води рачуна не само о њима и њиховим животним и радним условима, већ и о њиховим породицама. 

"Сви наши припадници структура безбедности чувају и бране нашу земљу и када им држава нешто не да, али ово је начин да покажемо колико их ценимо, поштујемо и волимо. Крагујевац ће бити богатији за 800 станова и 800 породица ће бити збринуто овде. Поновио бих да није реч о било каквим социјалним становима, јер су то станови грађени по највишим стандардима струке и професије, а држава и локална самоуправа су ту да обезбеде да цене буду прихватљиве и да буду далеко ниже од тржиших", нагласио је Вулин.

Додао је да је веома поносан на све припаднике служби безбедности, на њихов ентузијазам и рад.

Према његовим речима, ови станови су прилика да се покаже да поново као држава стварамо систем и да се брине о људима од момента када постану припадници система одбране, преко школовања и запослења, лечења, али и како живе они и њихове породице.

"Веома сам захвалан врховном команданту Александру Вучићу што је покренуо ову иницијативу, што је инсистирао да буде спроведена и што на тај начин показује да се враћају она времена када је држава бринула о људима који брину о њој", поручио је Вулин додајући да ће станови бити готови током 2020. године и да ће цена квадрата бити 430 евра без ПДВ-а, а имајући у виду да ће за већину породица то бити први стан, моћи ће да изврше повраћај ПДВ-а.

Камен темељац за изградњу станова у крагујевачком насељу Денино брдо, уз министра одбране положили су и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

Говорећи о значају овог пројекта за Крагујевац, градоначелник Николић је истакао да, иако је реч о урбанистичком изазову, градска управа ће обезбедити неопходну инфраструктуру за то потпуно ново стамбено насеље које ће оживети и допринети развоју тог дела града.

Директор Грађевинске дирекције Србије Небојша Шурлан нагласио је да се станови за припаднике снага безбедности већ граде у Нишу и Врању, данас започиње и градња у Крагујевцу и Краљеву, а у плану је да се ускоро распишу тендери за Сремску Митровицу и Нови Сад.

Навео је да је у плану осам хиљада станова на више од 600.000 квадрата за припаднике снага безбедности широм Србије.

Поручник Милан Чкоњовић из 250. ракетне бригаде за ПВД на служби је у гарнизону Крагујевац и један је од заинтересованих припадника Војске Србије за станове на локацији Денино брдо у Крагујевцу.

"Већ седам година сам подстанар, живим са породицом, супругом и дететом. Заинтересован сам за овај стан и веома се радујем изградњи, јер сматрам да је овај пројекат изузетно важан за све нас у Министарству одбране и Војсци Србије, зато што на једноставнији и бржи начин и под веома повољнијим условима можемо доћи до стана", нагласио је Чкоњовић.

Припадница МУП-а Миљана Исаиловић запослена је у Полицијској управи Крагујевац већ 17 година, такође је међу заинтересованима за станове који ће бити изграђени на овој локацији, наглашавајући да ће и многим њеним колегама који раде тај озбиљан и одговоран посао то бити прилика да трајно реше стамбено питање.

Данашњем полагању камена темељца у Крагујевцу присуствовали су и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић и командант 250. ракетне бригаде за ПВД, пуковник Тиосав Јанковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво