Стефановић: Испитаћемо снимак с увредљивим садржајем

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је да ће полиција испитати случај монтираног снимка са увредљивим садржајем, објављеног на Твитеру, у којем се поједини медији и новинари означавају као издајници.

"И овај случај ћемо испитати и ако тужилаштво буде сматрало да постоје елементи било ког дела, поднећемо пријаве", рекао је Небојша Стефановић новинарима у Београду.

Истакао је да МУП увек брзо и ефикасно реагује на све претње и доставља информације тужилаштву.

"Полиција по закону не квалификује дело, зато достављамо тужилаштву све, тражимо консултације и тужилаштво одређује да ли је нешто кривично дело", рекао је Стефановић.

На опаску новинара да медији преносе да је особа која је објавила видео на Твитеру државни функционер и да подржава СНС, Стефановић каже да о томе не зна ништа.

Стефановић је рекао да му је жао што не постоји иста таква солидарност са новинарима "који не припадају одређеним политичким круговима".

"Кад претуку новинарке Пинка или кад позивају на линч на Твитеру новинарке Студија Б, онда нема те забринутости. Ја сам једнако забринут и за једне и за друге", рекао је Стефановић и додао да су и посланици опозиционих странака ширили неку врсту кампање против новинара неких телевизија.

На Твитеру је објављен видео-клип у коме се новинар БИРН-а Слободан Георгиев, али и БИРН, ЦИНС и КРИК означавају као "издајници".

Стање неупоредиво боље у односу на претходну власт

Стефановић је оценио да је стање у области слободе медија неупоредиво боље него за време претходне власти.

"Мислим да је стање неупоредиво боље у односу на оно време које је описивала Верица Бараћ 2011. године, када је рекла да више нема слободних медија у Србији", рекао је Стефановић новинарима у Београду коментаришући извештај Репортера без градница о стању медијских слобода у свету, по којем је Србија пала за 14 места у односу на прошлу годину.

Стефановић је рекао да сада у Србији постоји много слободних медија и истакао да се држава труди да поправи све што је предмет критика кад је реч о слободи медија и јавног изражавања.

Подсетио је и да надлежно министарство са Европском комисијом припрема нову медијску стратегију.

Стефановић је рекао и да Србија више није земља у којој се убијају новинари, што се дешавало за време других власти, које никада нису ни решиле те случајеве.

"Неке је открила ова власт и ја се надам да ће сва убиства бити разрешена", рекао је Стефановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво