Стефановић: Испитаћемо снимак с увредљивим садржајем

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је да ће полиција испитати случај монтираног снимка са увредљивим садржајем, објављеног на Твитеру, у којем се поједини медији и новинари означавају као издајници.

"И овај случај ћемо испитати и ако тужилаштво буде сматрало да постоје елементи било ког дела, поднећемо пријаве", рекао је Небојша Стефановић новинарима у Београду.

Истакао је да МУП увек брзо и ефикасно реагује на све претње и доставља информације тужилаштву.

"Полиција по закону не квалификује дело, зато достављамо тужилаштву све, тражимо консултације и тужилаштво одређује да ли је нешто кривично дело", рекао је Стефановић.

На опаску новинара да медији преносе да је особа која је објавила видео на Твитеру државни функционер и да подржава СНС, Стефановић каже да о томе не зна ништа.

Стефановић је рекао да му је жао што не постоји иста таква солидарност са новинарима "који не припадају одређеним политичким круговима".

"Кад претуку новинарке Пинка или кад позивају на линч на Твитеру новинарке Студија Б, онда нема те забринутости. Ја сам једнако забринут и за једне и за друге", рекао је Стефановић и додао да су и посланици опозиционих странака ширили неку врсту кампање против новинара неких телевизија.

На Твитеру је објављен видео-клип у коме се новинар БИРН-а Слободан Георгиев, али и БИРН, ЦИНС и КРИК означавају као "издајници".

Стање неупоредиво боље у односу на претходну власт

Стефановић је оценио да је стање у области слободе медија неупоредиво боље него за време претходне власти.

"Мислим да је стање неупоредиво боље у односу на оно време које је описивала Верица Бараћ 2011. године, када је рекла да више нема слободних медија у Србији", рекао је Стефановић новинарима у Београду коментаришући извештај Репортера без градница о стању медијских слобода у свету, по којем је Србија пала за 14 места у односу на прошлу годину.

Стефановић је рекао да сада у Србији постоји много слободних медија и истакао да се држава труди да поправи све што је предмет критика кад је реч о слободи медија и јавног изражавања.

Подсетио је и да надлежно министарство са Европском комисијом припрема нову медијску стратегију.

Стефановић је рекао и да Србија више није земља у којој се убијају новинари, што се дешавало за време других власти, које никада нису ни решиле те случајеве.

"Неке је открила ова власт и ја се надам да ће сва убиства бити разрешена", рекао је Стефановић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. апр 2019, 17:26) - Ilija [нерегистровани]

desavanja

Novinari moraju biti zasticeni sto i prica Stefanovic!

(четвртак, 18. апр 2019, 17:05) - Mina [нерегистровани]

...

Niko ne sme da preti.

(четвртак, 18. апр 2019, 14:53) - anonymousy [нерегистровани]

Ispitivanje snimka sa uvredljivim dadrzajem.

Snimak za ispitivanje.