Добри људи унели радост у живот болесног младића

Самохрани отац Горан Стаменковић из бабушничког села Мезграја, сам брине о тешко болесном 24-годишњем сину Стефану. Стефана је мајка напустила пре 16 година. Отац не ради, а живе од туђе неге и помоћи. Група хуманих људи обишла је породицу и донирала неопходну помоћ.

Отац Горан и син Стефан дочекали су госте са радошћу, упркос муци, која их прати од када је Стефан рођен. Била су им неопходна колица да би могао да излази из куће.

"Ја сам, нажалост, остао без посла 2010. године. Погон у Бабушници су ми затворили, тако да од тог момента не радим, а нисам ни могао због њега", прича Горан.

Десетак дана је било довољно да се добри људи организују и допреме неопходну помоћ

"Обећали смо да ћемо набавити хематолошка колица и ево хематолошка колица су ту за Стефана. Надамо се да ће им то значити. Ту је и антидекубитни душек. Помоћи ће увек бити, где год ме људи зову, ја се увек одазовем. Увек одемо да видимо шта је и могу слободно да кажем да 99 одсто случајева решимо", истиче столар Миле.

Фармацеуткиња Ана-Марија Антић рекла је да су обезбедили и лаптоп рачунар.

"Он ће им помоћи да се повежу на интернет, да се повежу са институцијама које могу да им помогну, да прикупе савете о третману, о нези Стефана. Захваљујући Техничкој школи у Бабушници, обезбеђена је израда рампе за ова колица", рекла је Антићева.

У бабушничким селима помоћ је многима потребна.

"И мајстор Миле и сви они који се одричу или свог новца или свог времена или труд који улажу, на неки начин живот полажу за ближње своје", каже свештеник Славиша Смиљић.

Обишли су и тешко оболелог младића из села Велико Боњинце који не може да дише без апарата за извлачење секрета. Апарат је набављен, али родитељи немају новца да га отплате. И зато позив свима који могу да помогну.

број коментара 0 Пошаљи коментар