Како су немачки медији извештавали о упаду у зграду РТС-а

Немачки медији углавном су штуро, на агенцијском нивоу, извештавали о демонстрацијама опозиције и упаду у зграду РТС-а, наводи за РТС новинар "Дојче велеа" Иван Ђерковић.

Медији су пренели да су "критичари српског председника продрли у зграду јавног сервиса", да су их предводили "бивши градоначелник Београда" Драган Ђилас и Бошко Обрадовић из "десно оријентисане странке Двери".

И у тој краткој вести се још нашло места за подсећање на демонстрације које трају од 8. децембра.

Иначе, немачки медији су протеклих недеља спорадично извештавали о протестима у Србији, повремено се ту покушавало да се свему томе дâ неки регионални контекст, односно да се повежу, или да се бар упореде, протести који трају у Албанији или у Црној Гори.

У суботу је и у Берлину одржан протест "1 од 5 милиона". Како је пренео наш извештач, на тргу Александерплац окупило се 50-ак људи. Већином су то били млађи људи, они који су у Немачку дошли у последњих неколико година.

Они су пружили подршку захтеву да председник Србије Александар Вучић поднесе оставку, али су и критиковали званични Берлин због тога што, како кажу, "у ствари подржава Вучића и власти у Србији".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво