Како су немачки медији извештавали о упаду у зграду РТС-а

Немачки медији углавном су штуро, на агенцијском нивоу, извештавали о демонстрацијама опозиције и упаду у зграду РТС-а, наводи за РТС новинар "Дојче велеа" Иван Ђерковић.

Медији су пренели да су "критичари српског председника продрли у зграду јавног сервиса", да су их предводили "бивши градоначелник Београда" Драган Ђилас и Бошко Обрадовић из "десно оријентисане странке Двери".

И у тој краткој вести се још нашло места за подсећање на демонстрације које трају од 8. децембра.

Иначе, немачки медији су протеклих недеља спорадично извештавали о протестима у Србији, повремено се ту покушавало да се свему томе дâ неки регионални контекст, односно да се повежу, или да се бар упореде, протести који трају у Албанији или у Црној Гори.

У суботу је и у Берлину одржан протест "1 од 5 милиона". Како је пренео наш извештач, на тргу Александерплац окупило се 50-ак људи. Већином су то били млађи људи, они који су у Немачку дошли у последњих неколико година.

Они су пружили подршку захтеву да председник Србије Александар Вучић поднесе оставку, али су и критиковали званични Берлин због тога што, како кажу, "у ствари подржава Вучића и власти у Србији".

број коментара 0 Пошаљи коментар