Нетпатрола – једним кликом до пријаве сексуалног злостављања

Сајт Нетпатрола, који је од данас у функцији, део је глобалне мреже која се бави уклањањем штетног материјала са интернета, а велику подршку за реализацију овог пројекта дало је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекоминикација Татјана Матић каже да ово министраство сарађује са многобројним организацијама и институцијама које се баве овим проблемом.

"Када је у питању Нетпатрола ми смо дали подршку фондацији да постане члан међународне мреже која се зове "Ин хоуп" (In hope) и која се такође бави сексaулним злоупотребама деце на интернету", рекла је Матић.

Штетан материјал ће одмах бити уклоњен, док ће се подаци прослеђивати полицији и тужилаштву, објашњава Игор Јурић, чија је фондација "Тијана Јурић" преузела посао "Нет патроле".

"Сваки штетни материјал који се појави на интернету преко сајта netpatrola.rs ће моћи анонимно да се пријави. Наглашавам анонимно, јер постоје многи сајтови где се упражњавају порнографски материјали и људи често налете на садржаје где се сексуално злостављају деца, али се боје да пријаве полицији", рекао је Јурић.

Сајт netpatrola.rs ће функционисати по систему анонимног постављања URL адресе, након чега се, уколико има потребе, спроводи поступака пријављивања.

Игор Јурић додаје да ће ускоро бити доступан и бесплатан телефонски број преко ког ће грађани моћа да пријаве овакве случајеве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво