Пландиште брише ББ из адресара

У Општини Пландиште више нема кућа без адресе. Локална самоуправа је доделила називе свим безименим улицама, а ускоро ће из адресара избрисати и популарно ББ, тј. свака кућа ће добити број.

Укупно 33 до сада безимене улице у општини Пландиште, сада су добиле називе, а ускоро ће и свакој кући бити додељени бројеви.

Већина улица добила је називе по већ постојећим улицама у чијем се продужетку налазе. Осталим сокацима и засеоцима су додељена имена, већ устаљена у народу – Сенокос, Пумпа ДТД, Песак, Чауш, Нафташки пут, Капетаново.

"Могу да кажем да смо једна од тридесетак општина која су успеле, буквално за четири месеца, да одрадимо све оно што је било потребно. Није било једноставно с обзиром на то да смо ми мултинационална средина, па смо морали да узмемо у обзир и мишљења савета националних мањина – да ли се они слажу или не са називима тих улица", наводи Јован Репац, председник Општине Пландиште.

Нова адреса Пландиштанце неће коштати ништа.

"Грађани општине Пландиште не треба да се плаше да ће их посебно коштати промена назива улица и додељивање кућних бројева зато што ће они своја документа мењати онда када буду истицали и тада ће они једноставно са тим документима добијеним од Републичког геодетског савеза отићи у полицијску управу и тамо променити своје документе", указује Золтан Ковач, секретар Скупштине општине Пландиште.

Захваљујући овој уредби, најмање село у Банату – Лаудоновац, у ком живи свега деветоро мештана, први пут је добило званична имена свих улица – Ритска, Маргитска и Шулхов.

Иако у Пладишту, кажу надлежни, овај посао није било сувише компликовано обавити, јер у целој општини има свега 175 улица, ипак је за похвалу што су Пландиштанци први испунили ову законску регулативу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво