Хуманост на делу за ваљевску болницу

Хуманитарна организација "Роди се на лепом месту" у Ваљеву организује донаторско вече за обнову гинекологије и породилишта Опште болнице у том граду. Прикупљеним новцем и донацијама у опреми, желе да обезбеде врхунске услуге женама и бебама на тим одељењима.

Годишње се у Ваљевској болници роди 1.350 беба. У породилишту и на одељењу гинекологије имају сву потребну опрему за рад али је она годинама у употреби. Плаше се изненадних кварова на најпотребнијим апаратима.

"Оно зашта се ми залажемо и боримо, да имамо што боље услове за рад да би наше труднице и породиље биле у сигурнијим рукама, да је дијагностика боља. Значи, да смо у току са свим светским трендовима и да наша технологија задовољава све оно што желимо да пружимо својим знањем", рекла је др Жељка Марић, шеф породилишта.

Залагањем хуманитарне организације "Роди се на лепом месту", која постоји од априла, набављена је опрема вредна стотинак хиљада евра. Гинекологија и породилиште имају два најновија ултразвучна апарата, колпоскоп, транспортну изолету. Недостају шест ЦТГ апарата, гинеколошке столице, радио нож са наставцима, порођајни и оперативни столови, креветићи за децу.

"Акција која је тренутно у току служи за прикупљање средстава да се купе апарати који су временом већ мало застарели, да их заменимо новим, бољим да би смо имали још боље резултате", каже др Ненад Димитријевић, начелник Одељења гинекологије и акушерства.

Велику подршку пружа им Град Ваљево.

"Мислим да је то добра прилика да Ваљевци покажу да им је стало до града и да желе да помогну гинеколошко-акушерској служби и Ваљевској болници", рекао је др Слободан Гвозденовић, градоначелник Ваљева.

У Организацији "Роди се на лепом месту" желе да акција обнове гинекологије и породилишта у ваљевској болници стално траје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво