Михајловићева: Насловна страна "Илустроване" позив на насиље

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић осудила је насловну страну "Илустроване политике" којом се, како је рекла, позива на насиље и истовремено демантовала наводе да државни врх подржава објављивање таквих садржаја у медијима.

"То је срамотно, објављивањем такве насловне страна поставља се питање како да причамо о толерантном друштву уколико у медијима имамо такве ствари", рекла је Михајловићева у Палати Србија.

Како је оценила, реч је о позиву на насиље против којег сви заједно треба да се боримо.

"Сви треба то да осудимо, али и да се заједнички трудимо да се такве ствари више не дешавају, јер се тако шаље лоша порука у односу на оно што као држава желимо да радимо", рекла је потпредседница владе.

На питање новинара о наводима Комисије за истраживање убиства новинара да су уредници "Илустроване" имали прећутну дозволу државног врха за објављивање низа текстова у којима су вређали чланове Комисије, а да је држава реаговала само у случају последње и насловнице "Пси су пуштени", Михајловићева је нагласила да апсолутно не постоји подршка државног врха за било шта што представља насиље, као и да не зна ниједног члана актуелне власти који је то подржао.

"То је позив на насиље и ми то не подржавамо. То да ли се неком допада или не допада шта одређени новинар пише, то је један део приче. Реаговала сам и у вези са новинарком Студија Б - једно је да ли се неком свиђа уређивачка политика одређеног медија, а друго је када се вређају људи и објављују насилне насловне стране", закључила је Михајловићева.

На насловној страни најновијег издања "Илустроване политике" неприкладно су приказани новинарка Љиљане Смајловић и председник Комисије за истраживање убистава новинара Верана Матића, "у друштву" америчког амбасадора Кајла Скота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво