Војска у генима

На данашњој здруженој вежби учествује осам хиљада војника - припадника Копнене војске, Ратног ваздухопловства, Речне флотиле и других састава. И за њих је ово посебан дан, прилика да научено покажу у пракси. Млађи водник Миљан Тимотијевић ће своје знање и вештине показати у родној Пештери.

Око 1.700 војника показаће умеће на Пештери. Међу њима и млађи водник Миљан Тимотијевић, који је у служби девет година.

"Идеална је прилика да сва своја знања која смо теоретски научили да пренесемо у праксу. Толико смо увежбани да нема разлике у пракси", каже водник Тимотијевић.

Додатна одговорност је када знање показујете, попут нашег саговорника, у родном месту. Помало и олакшање.

"Што се тиче тежине, мислим да је свима исто, јер војнички услови мислим да делимо све исто, а ја јесам из ових крајева и мало боље од њих познајем терен", објашњава водник Тимотијевић.

А за то што је он баш на војничком терену, заслужни су корени. Војници су му и брат, стриц и отац. Различити су им само родови.

"Деси се да се разговара на ту тему, али у ствари – иако смо различити родови, основна пешадијска обука коју смо прошли заснива се на истом. Тако да ми који смо сада у војсци радимо нешто друго, они који су били – они се присећају", каже водник.

Присећају се житељи пештерских места и ранијих војних вежби – последња је, али мањег обима, у овом крају одржана пре две године.

"Морава 2016" показала је како би нас војска бранила од напада и реаговала у случају елементарних непогода.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво