Вучевић: Славимо слободу и победу живота над смрћу

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Скупштине Града Здравко Јелушић, представници ВС и потомака ратника положили су венце на спомен-обележје страдалим ратницима у Првом светском рату.

"Сви ми у Новом Саду поносни смо на развој града за ових 100 година слободе и што је успео да се опорави од страдања у Другом светском рату", истакао је Вучевић након полагања венаца, што је био први догађај обележавања ослобођења Новог Сада, 9. новембра 1918. године.

Нови Сад је увек био спреман да прихвати све људе, сачува Србе који су у њему нашли уточиште, а да не угрози мултикултуралност.

"Свега тога не би било да није било 9. новембра 1918. и то не смемо заборавити јер је то определило и наше животе, јер је то била победа живота. Зато данас славимо мир", поручио је градоначелник Новог Сада.

Венце су положили и представници Војске Србије, чија Прва копнена бригада са командом у Новом Саду такође обележава 9. новембар као свој дан.

"Честитам грађанима Новог Сада празник, а величанствена вежба која је у току показује апсолутну спремност Војске да штити извојевану слободу", рекао је генерал Жељко Петровић, командант Прве копнене бригаде Војске Србије.

Венце у порти Успенске цркве у Новом Саду положили су и представници Удружења потомака ратника од 1912. до 1918. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар