Михајловићева наложила 24-часовне радове на деоници Уб–Лајковац

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић наложила је свим ангажованим компанијама на санацији деонице ауто-пута од Уба до Лајковца да од данас морају да раде 24 сата дневно, како би та деоница била завршена до краја године, а комплетан ауто-пут од Обреновца до Чачка био пуштен у саобраћај.

На састанку у Влади Србије, коме су присуствовали кинески амбасадор Ли Манчанг, представници извођача кинеске компаније "Шангдонг", азербејџанске компаније "Азвирт", "Енергопројекта", "Коридора Србије", "Путева Србије" и Саобраћајног института ЦИП, разговарано је о томе како убрзати радове да би они били завршени у року.

Реч је о делу ауто-пута који су изградиле компаније "Планијум" и "Путеви Ужице" у време бившег министра Милутина Мркоњића, али који се распао пре него што је пуштен у саобраћај због коришћења неадекватних материјала, наводи се у саопштењу тог министарства.

Тренутно се санира критичан део у дужини од 2,5 километара, за шта је до сада издвојено 9,5 милиона долара.

Због лоше изведених радова, Министарство је поднело и кривичне пријаве против свих одговорних.

Зорана Михајловић је позвала све учеснике на овом послу да ангажују додатне раднике и механизацију, као и да користе најквалитетније грађевинске материјале јер је на терену утврђено да је стање коловоза на тој деоници много лошије него што је показало истраживање које је спровео ЦИП.

Најавила је и много интензивнију контролу радова од стране Министарства.

"Коридор 11 је од изузетне важности за Владу Србије и све наше грађане, јер повезује градове централне Србије. Било је проблема у прошлости и оно што су други уништили ми сада поправљамо", рекла је Михајловићева.

Циљ је, како је навела, да до краја године буде пуштена у саобраћај читава деоница ауто-пута од Обреновца до Прељине односно Чачка, како би кренула даља градња Коридора ка Пожеги.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво