Држава преузима финансирање лечења малог Душана

Република Србија преузеће на себе обавезе у лечењу четворогодишњег Душана Тодоровића који се лечи од агресивног облика тумора, рекао је председник Вучић на конференцији.

Вучић је на конференцији за медије за потпредседником Индије рекао да ће се из буџетске резерве издвојити средства за лечење да би дечак преживео након што му се вратио карцином - необласма.

"Душан је прирасто свима за срце, трудимо се свима да помогнемо и ту нема граница већ сам рекао да ураде све што могу да се малом Душану помогне", рекао је Вучић.

Први симптоми болести су уочени код Душана крајем 2016. године, када је анализом крвне слике примећен пад хемоглобина.

Педијатар у Дому здравља у Свилајнцу је потом дете упутио у Београд, где је, приликом даљих анализа дијагностификован тумор - необласма.

После биопсије, добио је хемотерапију, што је утицало да се канцер смањи до величине која је могла да се оперише.

Прва операција урађена је у експерименталној клиници "Сент Џуд", у Мемфису (САД).

Лечење је затим настављено у Србији, где је урађена трансплантација коштане сржи у Институту за мајку и дете у Београду, где је Душан примио и хемотерапије.

Тумор се вратио и Душан мора сада хитно да иде у Барселону на додатну дијагностику, тестирање и анализу крви, али и да прими два циклуса хемотерапије и имунотерапију.

Бројне јавне личности и много грађана Србије учествовало је ових дана у кампањи прикупљања новца за малог Душана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво