Вулин: Војска Србије није највећа, али је најжилавија

На војном полигону "Алабино" крај Москве одржано је велико финале "Тенковског биатлона" коме је, на позив министра одбране Руске Федерације Сергеја Шојгуа, присуствовао и српски министар одбране Александар Вулин.

Победу је, што је било очекивано, однела екипа домаћина, Русије, а министри Вулин и Шојгу су пре финалне трке обишли штанд Војске Србије и Министарства одбране у Дому дружбе.

Вулин је, одговарајући на питања руских новинара који су веома заинтересовани за Међународне војне игре, рекао да је задовољан резултатима екипе Војске Србије и да смо и на овом међународном војном такмичењу показали да ВС није највећа војска на свету, али да је најтврдоглавија и најжилавија.

"Ми сваке године повећавамо обим нашег учешћа. Ове године смо учествовали у тенковском биатлону, у категорији снајпериста и такмичењу инжењерских јединица. Ми смо војска која није превише бројна, али се успешно носимо са много већим и развијенијим од нас. У тенковском биатлону смо ушли у полуфинале као шести, инжењерци су нам трећи а мешовити снајперски пар је први", навео је Вулин.

Међународне војне игре су почеле 28. јула, а у двонедељном такмичењу је учествовало више од 5.000 војника из 32 земље. Такмичили су се у 28 дисциплина које обухватају готово све конвенционалне родове војске. Такмичења су истовремено одржана на територијама седам држава.

Према досадашњим резултатима Русија је освојила највише медаља - 18 златних, пет сребрних и две бронзане. Кина је на другом месту, следи је Казахстан.

Прве Међународне војне игре организоване су 2015. године на иницијативу руског министра одбране Сергеја Шојгуа и спадају међу највећа војно-спортска такмичења на свету.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво