Матић: ВСС би да еснаф буде недодирљив и изнад друштва

Комисија за истраживање убистава новинара се ниједном својом изјавом нити актом није умешала у независност суда, нити је кршила претпоставку независности, само је обавестила јавност Србије о необичном начину вођења поступка који је у жижи јавности, саопштио је председник Комисије Веран Матић.

Поводом претходне оцене Матића да Високи савет судства треба да се позабави начином суђења за убиство Славка Ћурувије, ВСС је раније саопштио да "сматра да је недопустиво да председник Комисије за истраживање убистава новинара иступа у јавност са изјавама о поступку који није правоснажно окончан".

Тиме се, како је навео ВСС, "нарушава поверење грађана у целокупан судски систем".

Веран Матић у саопштењу тврди да поверење грађана у целокупан судски систем не постоји, те самим тим, не може да буде нарушено.

Саопштење ВСС, сматра Матић, "представља запрепашћујући аматеризам правних експерата који би да се заштите од критике тако што ће свој еснаф прогласити недодирљивим и изнад друштва".

"Не само што нису изнад друштва, већ би морали да буду први у заштити највиших друштвених вредности", наводи Матић и оцењује да је "велики број ослобађајућих пресуда озбиљним криминалцима, батинашима и муваторима, избрисао поверење грађана у судије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво