Руска федерална служба: Слање С-300 Србији није на агенди

Руска Федерална служба за војнотехничку сарадњу (ФСМТЦ) саопштила је да слање противавионских ракета С-300 Србији "није на агенди билатералних односа".

Агенција која надзире сарадњу са страним земљама у области одбрамбених технологија то је навела поводом медијских навода да је Србија Русији послала захтев за набавку противавионског система С-300, преноси Тас.

"ФСМТЦ је прегледала публикације у неким руским медијима с насловима попут 'Русија је добила званични захтев од Србије за набавку комплекса С-300 2021' и информише да је то питање изван агенде руско-српских односа кад је реч о сарадњи на пољу одбамбених технологија", наводи се у саопштењу руске службе.

Тас наводи да је добро обавештен, неименован војни дипломатски извор рекао јуче тој новинској агенцији да је Србија упутила званичан захтев за набавку пакета противавионских ракета С-300ПМУ-2 и да, тренутно, надлежне организације руске војне индустрије разматрају тај упит.

Тај извор је, како наводи руска агенција, рекао и да, "с обзиром на пријатељске односе између две земље, тешко да има сумњи да ће Русија на тај захтев одговорити позитивно".

Тас напомиње да је српски министар одбране Александар Вулин касније демантовао ту информацију, рекавши да наводи о набавци С-300 нису тачни.

Министар Вулин је синоћ, поводом текста "Србија послала Русији званичан захтев за испоруку С-300", који је објавио портал Спутњик Србија, изјавио да Србија има одличну сарадњу са Руском Федерацијом, али да вест о набавци система С-300 не одговара чињеницама.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво