Главна железничка станица отишла у историју, возови само са Прокопа

Од данас за све возове у међународном и унутрашњем путничком железничком саобраћају полазна и долазна станица је Београд Центар у Прокопу. Последњи воз који је кренуо из Главне Железничке станице на траси Београд - Будимпешта био је синоћ у 21.45 часова.

Изузетак су само два пара међународних возова који саобраћају између Београда и Бара, који су још од 16. јуна преусмерени у Железничку станицу Топчидер.

Од данас у станици Београд Центар у Прокопу дневно ће саобраћати 195 возова, и то 16 међународних, 56 локалних и даљинских, 90 возова на линији "БГ Воза" између Батајнице и Овче и 33 воза на линији "БГ Воза" између Београд Центра и Ресника.

По први пут возови ће саобраћати између Вршца и центра Београда, а биће по пет полазака дневно.

У саопштењу "Инфраструктура железнице Србије" наводи се да је, након реализације великог броја активности, и железничка станица "Вуков споменик" у потпуности припремљена да од данас кроз њу дневно пролази 100 возова – 90 возова на линији "БГ Воза" Батајница - Овча и 10 возова на релацији Београд Центар–Вршац.

Последњи воз који је кренуо из Главне Железничке станице на траси Београд-Будимпешта био је синоћ у 21.45.

Зграда Железничке станице у Београду, изграђена 1884. године, треба да постане Историјски музеј Србије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво