Вучић: Посао државе да помогне народу

Слободану Петрићу из Петрића, недалеко од Љига, испуњено je обећање које му је недавно дао председник Србије Александар Вучић – локални пут у његовом засеоку, који је деценијама био у блату, добио је асфалт.

Петрићу је председник Србије током свечаностри пробијања тунела "Бранчић" на Коридору 11 обећао да ће до његовог дома следећи пут доћи асфалтираним путем, и данас је то учинио.

"Поносан сам, не зато што смо урадили један километар и 30 метара пута, већ што смо показали и што су ови људи доказали да држава постоји због њих, да је наш посао да испунимо њихове захтеве и да кад год можемо учинимо грађанима", нагласио је председник Србије.

"Ово је за нас животно питање. Ништа нам не вреди све друго овде што је све лепо, ако не можете да дођете кући као човек и да вам други људи дођу у госте", рекао је Петрић.

Захвалио је председнику Србије на томе што је након толико деценија засеок добио асфалт, али и његовим сарадницима потпредседници владе Зорани Михајловић и директору "Путева Србије" Зорану Дробњаку

У дворишту куће Петрић председника су дочекали Слободанова супруга, ћерка, зет, сестра и унуци, а дочекан је слатком и водом.

Вучића је интересовало које још проблеме имају људи у Петрићу, а они су навели да им је неопходан и канал поред пута, на шта је председник рекао да ће и то бити урађено.

У обраћању новинарима, председник Србије је рекао да тих 1,3 километара асфалтираног пута показује да држава стоји иза грађана и да је њен псоао да испуни њихове захтеве и да их чује и саслуша.

"Оно што је моја највећа брига је, а урађена је комплетна анализа за 2017. годину, је мало деце", рекао је председник Србије и додао да то све "нема везе" са дужином живота, већ нас спасава само више деце у будућности.

Како је рекао, и ако се удвоструче сва давања, није сигуран да ће и то бити довољно за раст популације, јер "морамо да се мењамо и да схватимо да нам је једина шанса већи број деце".

Додао је и да га не интересује уопште шта ће разне феминистичке и друге организације да кажу и шта ће му пребацивати, јер то је озбиљан проблем са којим се Србија сусреће.

Прилику да се обрати медијима и да, још једном, поразговара с председником, искористио је добро и Петрић, уз опаску на сопствени рачун - да се "чичи из тунела испунила последња жеља.

"Ово је за нас благостање и ови млади људи захвални су до до неба прво председнику а онда и министарки Михајловић, Дробњаку...", рекао је Петрић.

Он се осврнуо и на тадашњи разговор у тунелу са Михајловићевом и Дробњаком и навео да су му пренели да не хвали много Вучића, већ да га куди, на шта је Вучић реаговао кроз осмех: "А, шта би друго Зорана рекла".

Петрић је навео да је пратио ситуацију на КиМ и Вучићев разговор са Србима који тамо живе, а посебно на испуњено обећање "дечку са шајкачом" да ће добити трактор или мајци са петоро деце те обајснио, да му је и то био подстрек да се Вучићу обрати за помоћ.

Председнику Србије Петрић је понудио на поклон њиву од 40 ари, како би је искористио да на њу "доведе" неку "фабричицу", што је Вучић одбио речима да њиву да неком из породице, да је обрађује и зарађује, а да ће и иначе у Љиг, као што су стигле и стижу фабрике у Чачак и Краљево, ускоро довести неког од инвеститора.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се