"Аеродром 'Никола Тесла' пример еколошки одговорне компаније"

Министар заштите животне средине Горан Триван наводи да је Аеродром "Никола Тесла" пример еколошки одговорне компаније која схвата значај и посебну пажњу посвећује питањима заштите животне средине.

Горан Триван је то рекао на Аеродрому "Никола Тесла" где је обишао новоформирано место за одлагање отпада, привремено складиште опасног отпада, платформу за одлеђивање и заштиту од залеђивања ваздухоплова.

Изразио је задовољство што је руководство Аеродрома у кратком временском периоду обезбедило услове и применило мере заштите животне средине.

"Министарство ће подржати све планове и иницијативе Аеродрома на даљем унапређењу заштите животне средине, и у томе пружити сву стручну помоћ", истакао је Триван.

Вршилац дужности генералног директора Аеродрома Саша Влаисављевић рекао је да аеродром предузима мере како би се смањио штетан утицај пословних процеса на животну средину.

"Модернизација пословања и унапређење свих пословних процеса подразумевају системска побољшања која у протеклих четири године уводимо. Посвећени смо овом циљу и активно смо ангажовани на његовој реализацији", рекао је Влаисављевић.

Влаисављевић и сарадници представили су Тривану нове инфраструктурне објекте и предузете мере заштите животне средине, као и планове на унапређењу функционисања аеродромских служби, превентивно деловање и санацију затеченог стања у складу са прописима о заштити животне средине.

Како се наводи, у протеклом периоду формирана је и посебна јединица за заштиту животне средине, а током рашчишћавања свих средстава на комплексу аеродрома која могу имати штетан утицај на животну средину, обезбеђен је простор за складиштење неопасног отпада, као и простор за одлагање опасног отпада, по свим еколошким стандардима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво