Ребић о Цветковићу: Низ нелогичности и лажи

Новинар Стефан Цветковић изнео је низ нелогичности и лажи, што документују све анализе и провере МУП-а и надлежног тужилаштва у Вршцу, пре свега кроз добијене ДНК анализе, преглед сигурносних камера, али и чињеницу да је "пао" на полиграфском испитивању, рекао је директор полиције Владимир Ребић.

"Ако напоменемо кључни доказ да на сату који је нађен на лицу места наводног кривичног дела не постоји ничији ДНК осим Цветковићевог, а он је напоменуо да му је сат скинут од стране лица које није користило рукавице, јасно је да је прича измишљена и потпуно нетачна", рекао је Ребић за Танјуг, након данашње конференције новинара Цветковића.

Потврду да је прича нелогична, указује директор полиције, пружа и резултат полиграфског испитивања, где је Цветковић "пао" на питањима "да ли је причу измислио и да ли је имао помоћ других лица".

Ребић је рекао и да нису потврђени ни његови наводи да се у одређеном временском периоду кретао појединим улицама Беле Цркве, јер прегледом камера није утврђено да се кретао тим улицама, а нема ни наводног возила за које је тврдио да га је пратило.

Уз то, наглашава директор полиције, спорно је да ниједан грађанин из Беле Цркве није потврдио оно што је Цветковић изнео полицији, имајући у виду да се наводни догађај десио у ширем центру града, који је веома прометан.

У низу нелогичности за Ребића је и чињеница коју је Цветковић споменуо на данашњој конференцији за штампу, а то је да је капу, која би могла да буде кључни доказ, сачувао на сигурном месту и није желео да је преда полицији.

"Логично је да, када желите да се кривично дело над вама расветли, кључне доказе предате полицији. Он је капу све дане држао на скривеном месту и практично онемогућио да се узму потребни ДНК трагови", указао је директор полиције.

На крају, Ребић је рекао да је 90 одсто излагања Стефана Цветковића нелогично, а да је начин на који је догађај представио новинарима и јавности комичан.

Додао је и да је новинару дато обезбеђење, које ће остати уз њега све док се не отклоне све сумње да постоје одређене претње.

Раније данас, тужилаштво је саопштило да материјални докази и чињенице представљају основану сумњу да је Цветковић починио кривично дело лажно пријављивање.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво