Цветковић остаје при тези о отмици, хоће међународну истрагу

Новинар Стефан Цветковић и данас је на конференцији за штампу тврдио да је био отет и тражи међународну истрагу тог случаја.

Стефан Цветковић је рекао да је код њега капа којом му је током наводне отмице било покривено лице, да ће је предати једној страној амбасади "ради превентиве" и да ће од тог дипломатског представништва тражити међународну истрагу.

Рекао је да је једно дипоматско представништво сигурно руска амбасада, и да размишља да своје доказе дâ и Немачкој, јер та земља има одличне могућности за истрагу.

Каже да на тој капи може бити само његов ДНК и ДНК отмичара.

Испричао је своју верзију тока отмице, а тврди и да га нико из полиције није нашао, већ да је пуштен и да је, када је пуштен, назвао полицијског службеника чији број зна напамет.

"Он је дошао за веома кратко време. Са места где су ме оставили отмичари, отишли смо до места где су били други полицајци и онда прелазим у кола МУП-а у којима су били Никола Поповац и Дијана Хркаловић. Тим колима, под ротацијом, отишли смо до Београда, где сам у кабинету госпође Хркаловић саслушан", рекао је Цветковић.

Рекао је да са полицијом, иначе, није имао никакав проблем, и да је понашање свих присутних било веома професионално.

Сви су, каже, били весели што је ту, и додаје да га је тада звао и министар полиције Небојша Стефановић, којем је захвалио што су се многи ангажовали после отмице.

Каже да је по доласку у Белу Цркву сазнао које се информације о њему шире – да је био у Сегедину и новац који је наводно добио од неког потрошио "на курве и дрогу", да је страни плаћеник, да је пао на полиграфу и да му је неко од косовских политичара дао новац да снима филм о Оливеру Ивановићу.

Када се вратио кући сугерисано му је, наводи, да се суздржи од јавних наступа док траје истрага, али је одустао од тога.

"Суздржавао сам се првог дана, да бих после консултација због неких чудних дешавања, јуче у току дана одлучио да изађем у јавност, јер су неке ствари добиле нежељене последице. Чак иако су то полицијски спинови зарад истраге, то може да оде неким путем са којег нема повратка. Не зарад себе, јер сам кроз многе ствари пролазио, али нисам ја овде мета, већ они који истражују, који неће да ћуте, који неће партијски и полицијски да пишу", рекао је, али није објаснио на шта тачно мисли.

Цветковић је оценио да није он био важан, већ да се иза његове отмице крије нека намера.

"Могу да нагађам која је, имам само сумњу", рекао је Цветковић.

Одбацио је могућност да је полиција сарађивала са његовим наводним отмичарима, али додаје да мисли да у Србији постоји више отуђених центара моћи, од којих неко, како каже, можда има своје људе у систему.

На конференцији за штампу је рекао да је сакрио капу којом је било прекривено његово лице, као и телефон, јер су то важни докази, али да истражни органи могу да их узму у сваком тренутку.

Упитан да ли је сакрио капу зато што је сумњао да постоји веза отмичара са полицијом, одговорио је – не.

Цветковић је, на конференцији за новинаре, рекао да су га отеле три особе у среду увече, од којих је једна имала оружје и значку која је подсећала на полицијску.

Истакао је да није био тучен нити малтретиран, а иако особа с оружјем није имала маску, да може да је идентификује, док су остали били под маскама.

Пренео је да је без борбе отет, да је у једном тренутку, када је зазвонио његов телефон, од њега тражено да одговори на позив.

"Из првог возила, које је било путничко, пребацују ме у друго возило, које има клизећа врата и које се, након пет-шест минута вожње, зауставило на пешчаном терену", пренео је Цветковић додајући да сматра да је и даље боравио у Белој Цркви.

Када је изашао из возила, пребачен је у неку просторију, где није ни био везан, изузев што је имао капу преко очију на глави.

Пренео је да је, када га је једна особа питала "Да ли си свестан шта радиш?", приметио акценат који му делује као словеначки.

Каже да је током боравка у тој просторији чуо како хеликоптери надлећу то место.

На конференцији за штампу, Цветковић је говорио да му је глава била прекривена капом, затим је користио израз капуљача, а потом и тканина и да због тога није могао да види где се налази, изузев у једном тренутку када је добио воду да попије, видео је плаве плочице какве има већина домаћинстава у Белој Цркви јер су се производиле у том месту.

После неког времена, отмичари су Цветковића питали где жели да буде одведен, па су га оставили, како каже, близу тог места, и уз напомену да не скида повез наредних пет минута ако жели да остане жив.

Након више минута, пошто је чуо дечје гласове, одлучио је да скине повез и позвао полицију.

Каже да је пао на полиграфу на питању да ли ради за страну службу и да ли добија паре за то.

Тврди да га је прегледала екипа Хитне помоћи, која је констатовала да му је бешика празна, јер није пио воду и да је у лошијем здравственом стању.

Затим је, како прича, одведен на ВМА у апартмански део.

"Речено ми је да би због истраге и здравственог стања било боље да ту останем неко време", каже Цветковић.

Рекао је да је од понедељка увече добио полицијско обезбеђење 24 сата, јер му је наводно угрожена безбедност.

Осудио је злоупотребу отмице поручивши – "срам их било ко год да ју је злоупотребио".

Тврди да није имао никакав контакт са опозицијом, те рекао да не жели да дозволи уплит политике ни са једне стране.

Тужилаштво је раније данас саопштило да материјални докази и чињенице, утврђене током предистражног поступка у вези са случајем пријављеног нестанка Цветковића, представљају основану сумњу да је он починио кривично дело лажно пријављивање

број коментара 15 пошаљи коментар
(среда, 20. јун 2018, 00:53)
milica [нерегистровани]

milica

Ova navodna otimica sve više košta Srbiju

(уторак, 19. јун 2018, 22:31)
Uroš [нерегистровани]

ggrrggrg@yahoo.com

Kad se pažljivo čita izveštaj ukazuje se na mnoge nelogičnosti,ali neka nadležni rade svoj posao i što manje politizacije slučaja što će biti nemoguće mislim.

(уторак, 19. јун 2018, 21:42)
snezana [нерегистровани]

istraga

Da li ovaj covek zna sta prica uopste???Kakva medjunarodna istraga ga spopala???

(уторак, 19. јун 2018, 21:23)
Dile [нерегистровани]

Da plati!

Da plati sve troškove koje smo mi građani Srbije imali oko njegove,,otmice" .

(уторак, 19. јун 2018, 18:27)
anonymous [нерегистровани]

slika

Ne razumem šta ga je navelo da tako postupa.

(уторак, 19. јун 2018, 18:21)
anonymous 1950 [нерегистровани]

Ima kapu...

Kao dokaz otmice!
Ma imam i ja kapu, ali me niko nije oteo!

(уторак, 19. јун 2018, 18:20)
Dzoni [нерегистровани]

Цветковић остаје при тези о отмици, хоће међународну истрагу

Drugim recima, Cvetkovic ne veruje i ne postuje nase nadlezne drzavne insitucije, zaduzene za resavanje njegovog slucaja .

(уторак, 19. јун 2018, 18:09)
anonymous [нерегистровани]

daxa

Ne razumem razlog.

(уторак, 19. јун 2018, 17:11)
Mita [нерегистровани]

Cvetkovic i nastavak istrage

Drzava se potrudila da da odgovarajucu paznju ovom slucaju i zato verujem da ce sve biti potanko ispitano.

(уторак, 19. јун 2018, 17:05)
anonymous [нерегистровани]

slika

Najvažnije je da je živ i zdrav. Sve ostale okolnosti će se utvrditi.