Кроз дружење и забаву до нових знања у средњим годинама

Удружење "Стари град педесет плус" спроводи концепт активног и здравог живота људи средњих година. Од 2014. године када су почели да организују ова дружења одржали су више од 260 бесплатних обука, предавања и радионица.

Учење енглеског, немачког, италијанског или руског језика неке су од бесплатних радионица Удржења "Стари град педесет плус". Активности су намењене људима старијим од педесет година.

"Углавном су то људи који из различитих, личних разлога, желе да усаврше постојеће знање језика, или да крену из почетка и да га науче", наводи Снежана Јовановић, професорка италијанског и руског језика.

Гордана Јовић наводи да је одувек желела да учи стране језике, и да је захваљујући Удружењу научила руски и италијански језик.

Мирјана Бирињи препоручује сваком да буде део ове обуке.

"То је нешто што волим, у чему се проналазим, и препоручујем сваком", наводи Мирјана.

Једна од необичних бесплатних радионица је и учење папирног филиграна – уметничке форме којом се од папирних трачица стварају употребљиви, различити декоративни предмети.

"То је уметност мотања папирића, најбоље је ако се има специјална иглица са прорезом, јер то много олакшава посао, а може само и са чачкалицом, па чак и са штапићем за ражњиће да се направи прорез, мада има жена које то раде савршено без имало алата", објашњава Олгица Гајевић, папирни филигран.

Јелена Живић из Удружења "Педесет плус" наводи да је енергија чланова и волонтера та која покреће. 

"До сада бројимо преко 2.500 чланова, кад смо почињали нисмо ово очекивали. Немамо одређени план већ радимо према 'енергији' наших волонтера и чланова који покрећу ово удружење", објашњава Живићева.

Једном недељно у Удружењу можете похађати и школу плеса, гимнастике, курсеве цртања или плетења. Како кажу, жеља Клуба је да се организованим садржајима омогући грађанима да направе животну промену, изађу из своја "четири зида", да се друже, стварају, открију и ојачају своје креативне потенцијале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво