Невреме уништило мостове у Куршумлији, путеви непроходни, штета вишемилионска

Тешко невреме које је јуче погодило Куршумлију и одсекло од света 80 домаћинстава оставило је за собом тешке последице. Путеви су непроходни, школа у Добром Долу не ради, а нанета је и велика штета пољопривредним културама, јавља дописник РТС-а.

Највећа штета је нанета локалним путевима и некатегорисаним путевима који воде ка планинским селима која су била захваћена невременом.

Уништени су мостови и пропусти, а наноси земље, стена и дрвећа се налазе на путевима због чега је у прекиду саобраћај ка многим селима, јавља дописник РТС-а који је био на лицу места.

"Одсечени смо од света, не можемо својим кућама да приђемо никако, ни теренским возилима, путеви су 90 посто страдали и то је све закачило", каже Саша Папић, председник МЗ Дегрмен. 

У прекиду су и многе водоводне линије у селима због бујица и потока који су носили све пред собом.

"Ово се не памти, макар ја нисам чуо за 60 година. То је све однела вода, уништила, упропастила. То је као нека водена бомба", каже Миодраг Димитријевић из Купинова. 

У Добром Долу данас није радила школа јер ученици и учитељи нису могли да дођу.

Екипа РТС-а је на путу затекла и мртве животиње, што указује на размере јучерашњег невремена. 

На моменте катаклизмична непогода, према сведочењу мештана, носила је све пред собом, путеве, објекте, животиње. Права је срећа, кажу, да нико од људи није страдао. 

"Очигледно да је велика количина воде пала и ту ниједан пропуст није издржао, све је затворено, све је порушено. Огромна је штета, немамо представу колика је, али ми ово месецима морамо да санирамо. Сами сигурно нећемо моћи да издржимо, ни што се механизације тиче, ни финансијских средстава", каже Радољуб Видић, председник општине Куршумлија.

Према првим проценама, штета на путевима, мостовима, објектима, пољопривредној механизацији, усевима и воћу мери се десетинама милиона динара.

Обилне падавине извале су и бројна клизишта, тако да се, посебно туристима који се крећу ка Ђавољој вароши, препоручује опрезна вожња. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво