Технички преглед возила трајаће најмање пола сата, уз фотографисање

Пре неколико дана појашњено је да неће бити другог техничког прегледа за возила старија од 15 година, али промена у процедури ће бити. Технички прегледи ће бити обавезни и детаљнији, рекао је за РТС Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције.

Одлука да се возила не подвргавају двоструком техничком прегледу донета је у интересу грађана, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а Александар Раденковић.

"Новина је да се од сада предвиђа пет фотографија са техничког прегледа возила. То је прелазно решење а у наредне три године биће и видео-запис. Ове контроле нису толико строже у односу на раније а оно што је битно је дужина трајања техничког прегледа, а то је минимум 30 минута. Тако да ће прегледи свакако бити детаљнији. Што се тиче корозије, она ће утицати само ако је реч о дубинској а не површинској корозији", рекао је Раденковић.

Постоји потреба да се наше законодавство усклади са законодавством ЕУ али и жеља да се смање несреће због техничке неисправности возила, појаснио је Раденковић.

Већ готово месец дана мери се средња брзина на ауто-путевима у земљи и за то време број несрећа је смањен за трећину.

"Прекорачење брзине ће се и даље мерити радарима а реаговаће и пресретачи. Ако упоредимо са истим периодом прошле године, 29 лица је мање погинуло, а 500 је мање повређених на тим деоницама на којима се мери средња брзина", појаснио је Раденковић.

Што се тиче почетка примене одлуке о брзини од 130 киломатара на сат на ауто-путу, Раденковић каже да је Нацрт закона тренутно у скупштинској процедури и да ће се та одлука примењивати када закон буде усвојен у Скупштини.

Одлука ће важити само на оним деоницама ауто-пута где то дозвољавају техничке карактеристике пута, рекао је за РТС Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво