Грађани одају пошту Ивановићу

На Светосавском платоу испред и у Храму Светог Саве окупили су се грађани како би одали пошту Оливеру Ивановићу, убијеном јутрос у Косовској Митровици. Грађани одају пошту и у Новом Саду и Крушевцу.

Грађани пале свеће у Храму, а такође на платоу испред стоје са упаљеним свећама и ћутке одају пошту убијеном политичару са КиМ.

Грађани полажу свеће испред улаза у Храм, где се формирала и колона оних који желе у Ураму да упале свећу за убијеног председника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда".

Међу окупљенима су и политичари опозиције, председници ДС-а и Нове странке Драган Шутановац и Зоран Жвковић, ту су и Драган Ђилас, Борис Тадић, Вук Јеремић, затим Санда Рашковић Ивић, Дијана Вукомановић.

На позив упућен преко друштвених мрежа одазвале су се и јавне личности, Огњен Радивојевић, Никола Којо, личности активне на Твитеру.

Да ода пошту Ивановићу на Светосавски плато дошао је и француски хуманитарац Арно Гујон.

И испред Успенске цркве и на Тргу слободе у Новом Саду грађани су палили свеће и тако одали пошту Ивановићу.

Свеће је запалило више десетина Новосађана, међу којима је био велики број функционера неколико политичких странака.

Позив на паљење свећа упућен је посредством друштвених мрежа, са хаштагом "Нас је ипак више", што је био предизборни слоган Ивановићевог покрета на прошлогодишњим локалним изборима на Косову и Метохију.

У помен на убијеног Ивановића, паљене су свеће и на централном новосадском тргу, такође уз присутво политичара.

Видно потресени и уплакани људи и даље у касним вечерњим часовима пристижу у просторије Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" убијеног Оливера Ивановића, да изјаве саучешће породици и одају последњу почаст.

Грађани су окупљени и испред просторија Грађанске иницијативе у Сутјеској улици у Косовској Митровици и у тишини стоје.

У центру града ни из једног кафића не чује се музика, само понегде и то веома пригушена, једва чујна.

Како је раније најављено, очекује се да сутра поворка грађана, након опела, испрати Оливера Ивановића до излаза из Косовске Митровице.

Полагањем венца крај споменика Косовским јунацима грађани Крушевца и представници опозиционих странака одали су почаст Ивановићу и изразили саучешће његовој породици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи